Воденият от Илия Груев отбор на Дуисбург не успя да се спаси от изпадане, след като претърпя и втора загуба от Вюрцбургер Кикерс в плейофа- този път като домакин с 1:2. Така с общ резултат 4:1 тимът от Вюрцбург се завръща във второто ниво на германския футбол, за което е чакал повече от 40 години.

Тимът от трета лига спечели първата среща с 2:0 и имаше сериозно предимство. Но в 33-ата минута Клеменс Шопенхауер си вкара автогол и даде преднина от 1:0 за Дуисбург. Но за съжаление на Груев и момчетата му, едва 4 минути по-късно гостите изравниха чрез Елиа Сориано.

Иначе мачът стартира в бавно темпо, а двата отбора бяха завладени от нервите, като допълнително публиката на Дуисбург освиркваше всяко докосване на топката от играчите на Вюрцбург. Още преди първия гол Георги Чантурия създаде една добра възможност за Кингсли Онуегбу, но нигерийският нападател на Зебрите пропусна. Нова атака на Чантурия и центриране обърка Шопенхауер, който си вкара автогол в 33-ата минута. Но гостите не бяха спрени по най-добрия начин и 4 минути по-късно Сориано изравни.

Второто полувреме донесе повече футбол и още от самото начало вратарят на гостите Роберт Вулниковски имаше задачи за решаване. Активните Чантурия и Обинна, както и Нико Клоц се разминаха с голове.

Минута преди края Обина беше отстранен от игра заради удар без топка на Тобиас Щийер, а в 92-ата Рико Бенатели подпечата билета на Вюрцбург за втора лига.

Груев не успя да спаси Дуисбург от изпадане, след като пое отбора малко преди Нова година. Но тогава Зебрите бяха последни и без обнадеждаващ точков актив. Упоритата му работа успя да ги изкачи до 16-ото място, но на баража играчите му нямаха сили.