Германия срази Чехия без никакви проблеми с 3:0 в световна квалификация, която се игра на стадион "Фолкспаркщадион" в Хамбург.

Световният шампион изигра много силно първо полувреме, в което напълно контролираше играта и заслужено поведе в 13-ата минута чрез Томас Мюлер, получил подаване от Месут Йозил.

Преди паузата Бундестимът създаде и други положения, но удвои аванса си малко след началото на втората част, когато Тони Кроос се разписа с прецизен удар по земя след пас на Джошуа Кимих. 

Петнайсетина минути по-късно Мюлер вкара втория си гол в мача и вече има 4 попадения за два кръга в квалификационния цикъл, макар да не се е разписвал за своя Байерн в Бундеслигата през този сезон.

В последните секунди Сивок вкара с помощта на напречната греда, но съдиите взеха грешно решение и маркираха несъществуваща засада. Германия събра пълен актив от 6 точки и заема първо място в групата, докато Чехия е на четвърта позиция със само една точка.


Момчетата на Йоахим Льов натиснаха още от самото начало и на няколко пъти поставиха защитата на Чехия под натиск, но не стигаха до чисти голови положения. В 13-ата минута обаче №13 за Германия Томас Мюлер откри резултата след подаване на Марио Гьотце отляво. Месут Йозил чукна леко за свободния Мюлер, който намери долния ляв ъгъл отблизо!

В средата на първото полувреме Гьотце получи в наказателното поле и върна назад за Юлиан Дракслер, който направи финт и отправи фалцов удар по диагонала, но топката профуча покрай десния страничен стълб. Веднага след това Мюлер стреля опасно по земя, но вратарят Ваклик изби с върха на пръстите си.

Малко след това се стигна до доста спорен момент, защото изскочилият зад защитата на противника Марио Гьотце беше спрян с отсъждане на много спорна засада. Последва двойно подаване между Гьотце и Мюлер, но копването на Марио покрай Ваклик доведе само до корнер.

По-късно Гьотце изскочи зад защитата и върна назад към Дракслер, но той беше блокиран. Топката беше върната назад за Мюлер, но неговият удар с левия крак се оказа неточен. 

Малко след почивката Германия удвои преднината си. Джошуа Кимих подаде отдясно към дъгата и там Тони Кроос стреля от движение, пращайки топката прецизно в долния десен ъгъл по земя!

Десетина минути след това Йозил беше изведен от Дракслер леко вляво, но шутът на Месут беше блокиран. На отсрещната врата Мануел Нойер трябваше да се намесва за първи път в мача, отразявайки снаряд на Докал.

В 65-ата минута нямаше прошка за чехите, защото Германия дръпна с 3:0! Йонас Хектор получи отляво и центрира в малкото наказателно поле, където Томас Мюлер стреля от неудобна позиция с левачката, но прати топката в мрежата.

Четвърт час преди края на редовното време отново Докал беше близо до отбелязване на почетен гол за своите, но този път ударът му мина покрай лявата греда. На отсрещната врата Хьоведес се включи и завърши, но неточно.

Един от най-добрите на терена Джошуа Кимих отправи хубав удар с глава в 83-ата минута, но Ваклик успя да избие в последния момент. В последната минута Ваклик спаси удар отблизо на Хьоведес.

Кадерабек пробва удар с глава в добавеното време, но се получи рикошет и топката излезе в корнер. При изпълнението му Чехия вкара топката в мрежата зад Нойер с помощта на напречната греда, но съдийската бригада взе грешно решение и маркира засада при гола на Сивок.

 

Германия - Чехия 3:0

1:0 Томас Мюлер - 13'
2:0 Тони Кроос - 49'
3:0 Томас Мюлер - 65'


Германия: Нойер, Боатенг, Хумелс, Хектор (Хьоведес - 68'), Кимих, Кроос (Гюндоган - 76'), Кедира, Йозил, Дракслер (Брандт - 80'), Мюлер, Гьотце

Чехия: Ваклик, Сивок, Сухи, Кадерабек, Новак, Петржела (Шкалак - 69'), Хорава, Павелка (Дропа - 63'), Крейчи, Докал, Видра (Кадлец - 76')