Кьолн излезе на второ място в класирането на Бундеслигата, след като победи закъсалия Инголщадт с 2:1.

Новият голмайстор на първенството Антони Модест реализира и двата гола за "козлите" през първата част. Нападателят на домакините откри резултата в 28-ата минута, а в 39-ата удвои от дузпа.

В края на мача Лукас Хинтерзеер върна един гол, но в оставащите секунди Инголщадт нямаше как да стигне до нещо повече. Модест вече има 7 попадения и оглавява еднолично листата на стрелците по германските терени.

В класирането Кьолн събра 15 точки и изостава само на две от водача Байерн. Инголщадт е на последното 18-о място само с 1 точка.

Две дузпи не стигнаха на Борусия Мьонхенгладбах, за да спечели срещу Хамбургер. Домакините получиха право на по един наказателен удар и през двете полувремена, а гостите от пристанищния град играха и с човек по-малко от 25-ата минута.

Пропуските от дузпа направиха Арне Хаан в 26-ата минута и Ларс Щиндъл в 60-ата. В подреждането Борусия е на осмо място с 11 точки, докато за Хамбургер това бе едва втора точка от началото на сезона, но с нея тимът изпревари Инголщад и вече е 17-и.

В другите две срещи Аугсбург и Шалке завършиха 1:1, като си размениха по гол през второто полувреме, докато Хофенхайм спечели с 2:1 у дома срещу Фрайбург.

Успехът донесе хърватският национал Андрей Крамарич, който бе точен от дузпа в 81-ата минута. С успеха, който е трети пореден за Хоефенхайм, тимът излезе на пето място в класирането с 13 точки.