Новакът в Бундеслигата РБ Лайпциг продължава с фантастичното си представяне в първенството и да пише история по подобие на Лестър във Висшата лига.

"Биковете" разпиляха с 4:1 като гост Фрайбург и записаха седма поредна победа в първенството. По този начин Лайпциг дръпна с цели 6 точки на Байерн, но баварците имат мач по-малко.
 
Наби Кейта даде преднина на гостите още във втората минута. В 15-ата обаче Нидерлехнер успя да изравни резултата. Шест минути по-късно обаче Тимо Вернер отново даде преднина на РазенБалшпорт. В 35-ата минута талантът вкара втория си гол за 1:3.
 
През второто полувреме Фрайбург натисна, като удар на Хофлер срещна гредата. Забитцер в 79-ата минута сложи край на спора и оформи крайното 1:4.

По този начин РБ Лайпциг записа седма поредна победа в Бундеслигата и продължава да е едноличен лидер в класирането с актив от 30 точки, а освен това е и най-резултатния отбор с 27 отбелязани попадения.

Втори е отборът на Байерн (Мюнхен) с шест точки по-малко, като на баварците им предстои домакинство на Байер Леверкузен. Тимът на Фрайбург пък е 10-ти с 15 пункта.