В последно време разкритията на Football Leaks набират все по-голяма популярност, а френските медии извадиха на показ някои от най-любопитните договори или по-казано точки от тях между играчи и отбори. 

Без съмнение е повече от странно когато отборът ти губи да взимаш премия за това. Не и ако се казваш Юго Лорис, който печели по 7000 паунда при успех на Спърс, но и по 3500 при всяка ..... загуба.

Томас Вермаелен например получава по 100 хиляди евро допълнително за правото на треньорския щаб да го използва на каквато позиция прецени, независимо дали става на въпрос за официален мач или контрола.

След трансфера си в Бетис пък в контракта на Рафаел ван дер Ваарт има точка според която той може да използва каквито бутонки си пожелае, но върху тях не трябва да има червен цвят. Причината - това е цветът на големия враг Севиля. 

Прекратилият през лятото кариерата си Лукас Силва пък получаваше в Реал по 6500 евро на месец, но за сметка на това клаузата за откупуване в контракта му е била 500 милиона евро.

Кун Агуеро пък носи доста добри доходи все още на Атлетико Мадрид, бившия му отбор. Според клауза в договора между "гражданите" и "дюшекчиите" на всеки 15 гола на нападателя в касата на мадридчани влизат по 250 хиляди евро.

В договора на Марио Балотели с Ливърпул пък е залегнала клауза, че ако не бъде изгонен повече от три пъти с червен картон през сезона ще получи 1 милион паунда. 

За Роберто Фирмино стана ясно преди ден-два, че има анти-Арсенал клауза в контракта си и всеки отбор може да го купи срещу съответната сума залегнала в него, стига да не се казва Арсенал.