РБ Лайпциг победи с 3:0 Айнтрахт Франкфурт като домакин, след като се възползва от числено предимство в рамките на над 90 игрови минути и стигна с лекота до успеха. Новаците в германското първенство по футбол запазиха пасива си от три точки срещу лидера в класирането Байерн Мюнхен след 17-ия кръг, след като ден по-рано баварците спечелиха с 2:1 гостуването си срещу Фрайбург.

Лайпциг се възползва още от първото си положение пред вратата на съперника, след като в шестата минута удар на Марсел Халстенберг от нарушение на границата на наказателното поле беше спасен от Хайнц Линднер, но Марвин Компер добави топката в неговата мрежа. Самият Линднер пък се беше появил секунди по-рано на терена, защото титулярният вратар Лукас Храдечки извърши нарушението за гола и беше изгонен с директен червен картон.

Домакините поведоха с 2:0 в четвъртата минута на добавеното време, когато Тимо Вернер се възползва от асистенция на наби Кейта, а численото и игрово предимство, както и двата гола аванс, означаваха сигурна победа за домакините. Тя беше подсигурена от автогол на Хесус Вайехо в 67-та минута.

За Айнтрахт това беше едва четвърта загуба, която оставя тима от Франкфурт на шесто място.