Само дни след мача помежду си от първенството, в който Борусия Мьонхенгладбах победи Шалке с 4:2, двата тима направиха 1:1 в първи двубой от 1/8финалите на Лига Европа. 

Сблъсъкът този път бе на „Фелтинс Арена“ в Гелзенкирхен, което дава определено предимство на Борусия да излезе краен победител, но със сигурност то не е решаващо. 

Гостите стигнаха до ключовото попадение като гости в 15-ата минута, когато крилото Йонас Хофман проби през защитата на Небесносините и успя да преодолее и вратаря Фарман, който докосна топката, не съумя да я отбие. 

Десет минути след това Гуидо Бургщалер възстанови равенството след отличен удар в далечния ъгъл. Малко преди паузата Гайс принуди Зомер да спасява отличния му свободен удар. 

След почивката двубоят остана равностоен, но в 63-ата минута домакините едва не подариха попадение на Борусия, след като вратарят Фарман и Настасич не се разбраха, но в последния момент сърбинът успя да изчисти пред връхлитащия Хофман. 

Гостите имаха предимство преди в последните минути Шалке да натисне. Зомер спаси удар в близкия му ъгъл от Чупо-Мотинг в 74-ата минута, а след това удар на Бургщалер и рикошет срещна гредата. При добавката на Калиджури Зомер изби. 

В крайна сметка Небесносините не успяха да вземат предимство и записаха 6-ия си пореден мач без победа във всички турнири. В същото време серията на Гладбах от 4 последователни триумфа, бе прекъсната.