Борусия Дортмунд осъществи спиращ дъха обрат срещу адашите от Мьонхенгладбах - 3:2, в среща от 30-ия кръг на германската Бундеслига, която се игра на "Борусия Парк".

Гостите бяха изморени от тежките мачове с Монако и цялата врява, която се вдигна около бомбата, която за малко не взриви автобуса им преди броени дни.

Въпреки това обаче те откриха чрез Ройс в 10-ата минута, след като той се разписа от дузпа.

Домакините обаче обърнаха развоя на срещата в своя полза след попадения на Щиндъл и автогол на Шмелцер съответно в 43-ата и 48-ата минути. Все пак резервата Обамеянг изравни в 59-ата минута преди Герейро да вкара победния гол в 87-ата.

След мача Гладбах е 10-и с 39 точки, а Дортмунд е 3-и с 56 точки.


Срещата започна много нервно и в 9-ата минута реферът посочи дузпа, макар че тя бе малко спорна, тъй като изглеждаше, че Пулишич е фаулиран от Дахуд на границата, на наказателното поле.

Въпреки протестите на домакините наказателен удар имаше и в крайна сметка Ройс бе хладнокръвен от "бялата точка", за да реализира и да де аванс на гостите.

Две минути след попадението Дортмунд бе на косъм да удвои, но Зомер успя да спаси близкия удар на Дембеле, който просто трябваше да вкара от тази ситуация.

В 27-ата минута и Ройс бе невероятно близо до гол, след като излезе на позиция сам срещу вратаря, но някак си Стребъл се върна при вратата и успя да блокира опитите му да вкара топката в мрежата.

Все пак две минути преди почивката Щиндъл изравни след удар по земя от наказателното поле, който бе пратен в далечния ъгъл на противниковата врата. В ситуацията Мерино направи фатална грешка и подаде топката на Хан, който после я даде на своя съотборник и така стана попадениео. 

Две минути след почивката заради лоша комуникация в отбраната на Дортмунд се стигна до страхотен шанс за домакините, но ударът на Хан бе отразен от Бюрки и топката излезе в корнер. 

След неговото изпълнение една топка бе отклонена по земя към наказателното поле, а Шмелцер я засече и допринесе тя да влезе в мрежата. 

По всичко личеше, че изход няма, но в 59-ата минута Обамеянг, който влезе като резерва за гостите, се разписа и възстанови равенството. Дембеле го изведе сам срещу вратаря и той го преодоля и на празна врата не сгреши. 

В 77-ата минута Бюрки направи феноменално спасяване след удар на Херман и блокира опита на последния да се разпише, като в крайна сметка съхрани шансовете на тима му за победа. 

По всичко изглеждаше, че мачът ще завърши при реми, но в 87-ата Дортмунд стигна до обрата след гол на Герейро, който направи безпомощен Зомер от близка дистанция. 

Борусия Мьонхенгладбах - Борусия Дортмунд 2:3
0:1 Ройс дузпа 10
1:1 Щиндъл 32
2:1 Шмелцер 48 автогол
2:2 Обамеянг 59
2:3 Герейро 87

Борусия Мьонхенгладбах: Зомер, Вендт, Вестергард, Кристенсен, Елведи, Траоре, Стробъл, Хофман, Дахуд, Щиндъл, Хан

Борусия Дортмунд: Бюрки, Шмелцер, Герейро, Дурм, Гинтер, Шахин (22 - Мерино), Бендер, Кастро, Дембеле (87 - Мор), Пулишич, Ройс