Селекционерът на германския национален отбор Йоахим Льов потвърди, че Марио Гьотце не е опция за отбора за турнира за Купата на Конфедерациите това лято в Русия. Льов обаче се надява, че нападателят на Борусия (Дортмунд) ще се върне по-силен след прекараните здравословни проблеми и една добра лятна подготовка.

"Той не е тема за нас за Купата на Конфедерациите. Марио трябва да използва времето, което му предстои и което му е необходимо, за да използва възможността и да се върне на 100 процента готов за новия сезон. Нужна му е една добра подготовка", заяви Льов на среща с медиите днес в Хамбург.

25-годишният Гьотце вкара победния гол на финала на Мондиал 2014 и донесе титлата на Германия срещу Аржентина. Но той се върна от Байерн в предишния си клуб Борусия (Дортмунд) с предполагаема диагноза нарушен метаболизъм.

"Едно нещо е ясно- Марио ще се върне напълно готов на терена и ще може да играе отново, както го правеше преди. Това е най-позитивното нещо в случая, заяви селекционерът на Германия.

В същото време той добави, че съставът за Купата на Конфедерациите в Русия ще бъде анонсиран преди последния кръг в Бундеслигата.