Германия победи Австралия с 3:2 в мач от група "В" на турнира за купата на Конфедерациите, игран на стадион "Олимпийски" в Сочи.

Ларс Щиндъл откри резултата още в петата минута, но куп пропуски на Маншафта позволиха та Том Рогич да изравни пет минути преди паузата.

В последната минута на първата част обаче беше отсъдена кристална дузпа за момчетата на Йоахим Льов и Юлиан Дракслер не сбърка от бялата точка.

Три минути след подновяването на играта Леон Горецка реализира трето попадение за подмладения състав на световния шампион, но Томи Юрич намали преди изтичането на час игра.

Близо четвърт час преди края на редовното време Тимо Вернер открадна топката и би от трудна позиция, но право в левия страничен стълб.

До края и двата отбора пробваха атаки по фланговете, но не стигнаха до ново попадение. Германия се изравни с лидера Чили по точки (3), докато Австралия е на трета позиция без спечелена точка.

Съставът на Германия: Лено, Мустафи, Рюдигер, Хектор, Кимих, Руди, Горецка, Дракслер, Брандт (Зюле - 63'), Щиндъл (Джан - 78'), Вагнер (Вернер - 58')

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mnr-gR_S4Ug" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>