Германия победи Камерун с 3:1 в двубой от група "В" на турнира за купата на Конфедерациите, игран на стадион "Олимпийски" в Сочи. Това се оказа и юбилейна победа №100 за селекционера Йоахим Льов в неговия мач №150 начело на отбора.

Първото полувреме завърши без попадения, но световният шампион откри резултата веднага след почивката, когато Керем Демирбей намери горния десен ъгъл със страхотен снаряд.

В средата на второто полувреме шампионът на Африка остана с човек по-малко заради спорен директен червен картон на защитника Мабука, при който беше използвана системата за видеоповторение. Това се отрази на организация на камерунците и три минути след това Тимо Вернер удвои аванса на Бундестима. 

Германия контролираше мача, но в 79-ата минута изпусна контра на своя противник и тер Стеген изби топката в собствената си врата, след като не се разбра с Рюдигер и Зюле. Радостта на Камерун бе краткотрайна, защото малко след това Тимо Вернер вкара второто си попадение в срещата.

Така Германия завърши на първо място в групата с актив от седем точки и на полуфиналите на 29-и юни ще играе с Мексико. Камерун е на дъното с една точка и отпада от турнира.