Германският футболен съюз (ГФС) е изправен пред плащане на наказателни лихви и допълнително изтеглени данъци в размер на 26 милиона евро (30 милиона долара) покрай разследване на разплащания около световното първенство през 2006 година.

В своя финансов отчет за търговската 2016-а година ГФС твърди, че данъчната администрация е била уведомена за изменената данъчна оценка за въпросната 2006-а след като статута на федерацията като неправителствена организация е била променена.

"Предвид това, ГФС ще трябва да плати на данъчните плащания и лихви в размер на около 26,2 милиона евро", се казва в финансовия отчет.

Съветът на ГФС и неговите юридически съветници вярват, че решението за отказ от статут на организация с нестопанска цел все още ще бъде отменено при обжалване.

Поради тази причина федерацията няма допълнения за данъчни рискове в отчета за финансовата година 2016-а година. Въпреки това "последствията от така наречената афера на Световната купа" ще имат значително влияние върху бюджета, каза финансистът на централата Щефан Оснабрюге.