Голмайсторът на германския вицешампион РазенБалшпорт Лайпциг Тимо Вернер изрази желанието си един ден да заиграе в по-класен отбор. Той не изключва и трансфер зад граница.

"До момента нещата за мен в Лайпциг се получават добре. Затова и не мисля какво би било след 2-3 години. Но разбира се, че бих искал един ден да бъда част от много голям клуб", коментира Вернер пред вестник "Билд".

"Байерн Мюнхен също е много голям клуб, но за мен не е актуална тема, с която да се занимавам. В Испания има Барса, Реал и Атлетико - максимум 3 клуба. Във Висшата лига имаме Арсенал, Челси, Тотнъм, Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити."

"Но не изключвам възможността да остана и в РБ, който също може да стане много голям клуб. Дори съм сигурен в това. Имам договор до 2020 година и ако не преподпиша сега, това не значи, ще си тръгна през лятото. От друга страна договор за 5 години не означава, че ще останеш в клуба си пет години", добави 21-годишният стрелец, който се утвърди като титуляр и в Бундестима.