Огромен скандал избухна в трета дивизия на германското първенство по футбол, след като футболист на Карл Цайс Йена се възползва от контузия на съперник, за да се разпише във вратата на Мепен, който водеше с 2:0 в резултата. В крайна сметка мачът завърши наравно 2:2.

Ситуацията се разви в 57-та минута, когато Юлиян Гюнтер-Шмид от Йена падна на терена и вдигна високо ръка, приканвайки медицинския щаб на отбора му да се намеси. Неговият съотборник Нико Гранатовски спря игра и също даде да се разбере, че ще изкара топката извън полето, но Сьорен Айсман му я открадна, изтича до наказателното поле и вкара гол пред слисаните футболисти на Мепен и изненаданата публика.

Изпаднал в нелепа ситуация, главният съдия, който не спря играта, нямаше какво друго да направи, освен да зачете гола. За капак пък Айсман, който спори близо пет минути с футболистите на Мепен след попадението, се разписа и в 82-та минута за крайното 2:2.

"Разбирам защо са ядосани, но аз дори не видях, че един от тях е паднал на терена", заяви след срещата Айсман. Треньорът на Йена - Марк Цимерман, добави: "Не се гордея с неговата постъпка, въпреки че не мога да преценя ситуацията, когато не съм на терена. Това обаче повлия значително на мача".