Турските фенове на футбола за пореден път показаха, че са едни от най-страстните в света и превръщат мачовете в ад за съперниците на техните отбори. 

Така бе и снощи, когато привържениците на Бешикташ на практика са предизвикали нападателя на РазенБалшпорт Лайпциг Тимо Вернер да поиска смяна след половин час игра, тъй като се почувствал зле от невъобразимия шум. 

Германският национал получил световъртеж и въпреки че опита да продължи използвайки тапи за уши, в крайна сметка се наложи да напусне рано играта.

„Никога в кариерата си не съм преживявал подобно нещо. Нямаше как да се концентрирам изобщо. Поисках тапи, но и това не помогна“ заяви след мача Вернер.

„Няма как да се подготвиш за подобна атмосфера. Шумът бе оглушителен и това ни повлия, особено в началото“ призна и треньорът на германците Ралф Хазенхютл. 

Бешикташ спечели мача с 2:0 след голове до почивката и така записа втори успех в групата, докато РБ Лайпциг остава само с точка в актива си. В добавка към цялата лудница след почивката сблъсъкът бе прекъснат за 12 минути заради проблем с осветлението.