Нападателят на РБ Лайпциг Тимо Вернер вероятно ще пропусне последните два мача на Германия в световните квалификации.

Вернер не е в състава на Лайпциг за двубоя от Бундеслигата срещу Кьолн, който се играе в момента. Играчът се възстановява след проблема, която получи по време на срещата с Бешикташ в Шампионска лига през седмицата. Тогава Тимо Вернер бе сменен принудително, като според първоначалните информации причина е невероятният шум, който създадоха феновете на Бешикташ по трибуните.

По-късно от Лайпциг обясниха, че Вернер е получил схващане на шиен прешлен и на челюстта и участието му в националния отбор на Германия за предстоящите мачове е под въпрос.

Германия играе срещу Северна Ирландия в Белфаст в четвъртък и срещу Азербайджан в Кайзерслаутерн в неделя и се нуждае от точка, за да си осигури директно класиране за Мондиал 2018.

Селекционерът Йоахим Льов има здравословни проблеми преди лагера за двата мача. Специалистът е с висока температура и дори отмени участие в спортно шоу на германска телевизия вчера. Льов се надява да се възстанови до вторник, когато събира отбора във Франкфурт, съобщиха от Германския футболен съюз.