Журналистката на германската телевизия RTL Лаура Вонтора отново стана за смях в ефир, след като обърка германския национален отбор по футбол с... Борусия Дортмунд!

28-годишната съпруга на нападателя на Кьолн Симон Цолер взе интервю с някои от главните действащи лица на мача Германия - Азербайджан, завършил 5:1.

Пред микрофона на хубавицата застана и нападателят на Хофенхайм Сандро Вагнер, който има впечатляващите пет гола в пет мача за Бундестима.

"Вие отново вкарахте с екипа на BVB (инициалите на Борусия Дортмунд). Нека бързо погледнем към попадението", заяви Лаура, след което поправи грешката си, визирайки DFB (инициалите на германския национален отбор).

По-късно дъщерята на известния спортен журналист и водещ Йорг Вонтора (на снимката долу) се извини в социалните мрежи: "Малка грешка на езика. В края на седмицата Сандро Вагнер отново има право да вкарва за Хофенхайм".

Куриозното е, че това не е първият лапсус на Лаура. През месец март тя "прекръсти" германския селекционер Йоахим Льов на... Йохан. Още по-любопитното е, че тя го стори пак на мач на Маншафта с Азербайджан...