В Милано, в присъствието на шефа на Лига Калчо Маурицио Берета, координаторът на спортния гигант Найк за Ботуша представи новата топка за сезон 2011/2012 година.

Андреа Роси потвърди, че топката, която ще се казва "Сейтиро", ще направи своя дебют в Пекин на 6 август за финала на Суперкупата между Интер и Милан.

"Топката е разработена в Орегон и тествана от световни имена във футбола - спортисти и отбори. Тя се състои от 5 различни слоя, които осигуряват перфектно разпределение на кинетичната сила. Тествана е и точността и при стрелба и при дълги топки. Стабилността е проучвана в аеродинамичен тунел ", разясни шефът на "Найк".

"Кои са имената на футболистите, които са я пробвали? Най-добрите в света. Пато,  Боатенг, Пацини, Маркизио", изброи играчите Берета и допълни, че с новото произведение на американците ще се играе не само в Серия "А" и "Б".

"Сейтиро" ще бъде използвана във Висшата лига и в Ла Лига, въпреки че външния вид навсякъде ще бъде различен. За Италия, например, преобладаващият цвят е син".

"Целта ни", засмя се на пресконференцията Берета, "е да стигнем до ниво от 5000 гола в Серия "А". В последните четири първенства стигнахме до 3907 гола".