Интер направи нелош мач при гостуването на Дженоа, но си тръгна с празни ръце от стадион "Луиджи Ферарис". Нерадзурите изтърваха няколко добри положения под непрекъснатия дъжд и накрая потънаха в локвите на стадион "Луиджи Ферарис". Единствения гол за Дженоа заби Антонели в 83-ата мин. след корнер.

Треньорът на домакините Джан Пиеро Гасперини постигна сладко отмъщение срещу клуба, който през 2011 г. го уволни само след три месеца работа. Черната серия на Интер пък продължава. Нерадзурите имат едва седем спечелени точки в последните си осем мача и нямат успех като гост от 3 ноември.


Интер започна ударно гостуването на Дженоа. Още в петата минута Паласио изведе Алварес, който надбяга защитата на домакините, но от остър ъгъл не успя да затрудни особено вратаря Перин.

Нерадзурите осъществиха блестяща атака с три подавания в 10-ата мин. Тогава Камбиасо изведе Жонатан отдясно, но вратарят Перин не трепна и спаси острия му шут. В този момент по терена на "Луиджи Ферарис" вече се бяха образували няколко локви, което затрудни максимално двата състава.

В 18-ата мин. Паласио намери Милито в наказателното поле. Таранът овладя между трима и подаде на Жонатан, чийто удар бе отклонен в корнер. Секунди преди това пък халфът на Интер Алварес се контузи и малко по-късно бе сменен от Ковачич.

Следващото положение за миланци изтърва Паласио, който сам си открадна топката и напредна, но вместо да потърси комбинация, предпочете да бие от остър ъгъл и стреля в аут.

Домакините постепенно се приспособиха към тежките условия и натиснаха към края на полувремето. В 38-ата мин. защитниците на Интер не се ориентираха добре след един корнер и оставиха Маркезе да стреля с глава от упор. Бранителят на Дженоа обаче уцели Ханданович. Генуезците изпълниха още два корнера до края на полувремето, но до нов опасен момент не се стигна.

Непосредствено след почивката Паласио бе изведен отляво от Ковачич, но стреля много неточно. Джилардино отвърна в 50-ата мин., когато се отскубна от двама бранители след центриране отдясно, но локвите му попречиха да си поведе по-добре топката и да стреля. Малко по-късно след акция на Фетфацидис и Джилардино Ханданович едва не бе излъган от коварен рикошет.

В 64-ата мин. Фетфацидис размина Жуан и отправи параболичен удар с левия крак, но Ханданович блестящо извади топката изпод напречната греда. Пред другата врата силен удар на резервата Гуарин предизвика меле в наказателното поле, но интеристите не успяха да добутат топката в мрежата.

Фетфацидис продължи да тормози отбраната на гостите и се измъкна отляво след пас на капитана Джилардино, но не успя да преодолее стабилния Ханданович. Малко по-късно гръцкото крило на Дженоа изненадващо бе сменено от Гасперини.

В 81-ата мин. Милито се освободи отляво и центрира. Последва разбъркване в покритото с кал наказателно поле на Дженоа, но в крайна сметка вратарят на генуезците Перин улови.

В следващата атака Кофи намери Джилардино, който овладя и стреля. Жуан се хвърли в краката му и не позволи да се стигне до гол за Дженоа. При последвалия корнер обаче Антонели необезпокояван с глава отправи топката в мрежата на Интер.

Нерадзурите пропуснаха последния си шанс в 89-ата мин., когато Гуарин центрира идеално и резервата Бота засече с глава. Вратарят на Перин обаче изби с една ръка отбилата се от земята топка и генуезците грабнаха трите точки.

 

ДЖЕНОА – ИНТЕР 1:0
1:0 Антонели 83

ДЖЕНОА: Перин, Антонини, Де Майо, Маркезе, Вършалко, Бертолачи, Кофи, Антонели, Фетфацидис (76 Конате), Стураро (72 Де Челие), Джилардино (85 Калайо)

ИНТЕР: Ханданович, Кампаняро, Роландо, Жуан (84 Бота), Жонатан, Кузманович (62 Гуарин), Камбиасо, Нагатомо, Алварес (21 Ковачич), Паласио, Милито