Интер иска да подсили атаката си с черногорския нападател на шампиона Ювентус Мирко Вучинич, като в обратната посока може да потегли универсалния халф Фреди Гуарин като част от трансфера, пише в ексклузивен материал електронното издание "Goal.com".

Треньорът на "Нерадзурите" Валтер Мадзари иска на всяка цена да засили отбора си в атакуващ план и смята, че бившата звезда на Рома е перфектен избор.

Черногорецът обаче е свързван и с трансфер във Висшата лига, като неговият агент Алесандро Лучи дори е пътувал до Лондон за преговори с Арсенал.

Въпреки това обаче "Артилеристите" биха взели черногореца само под наем, докато от Юве не са склонни да го преотстъпват, а да го продадат.

Според последни информации Интер е в напреднала фаза на преговори с Юве за черногореца, а дори се твърди, че нападателят вече се е сбогувал със съотборниците си на тренировъчната база.

27-годишният Гуарин от своя страна е готов да напусне Интер и да заиграе на по-високо ниво. Неговото име усилено се свързваше с трансфер във Висшата лига, но по всяка вероятност той ще продължи да играе в Калчото.