Президентът на Лацио Клаудио Лотито, подчерта, че Ернанес сам е пожелал да напусне Орлите. Босът на римляните добави, че в напоследък получава по 50 заплахи на ден и тифозите не спират да го призовават да напусне клуба.

"Ернанес вече се беше разбрал с Интер и искаше да напусне", изтъкна Лотито. "Напускането му не отслабва тима, юношите ни са шампиони на Италия. Какво трябваше да направя? Да го накарам да остане насила до юни? Той щеше да е много недоволен. Ако някой иска да си тръгне, трябва да го каже. Лацио е голям клуб, който не отстъпва на никого. Другите ни превъзхождат само що се касае до приходите."

По време на пресконференцията телефонът на Лотито звънял непрекъснато, пишат италианските медии. Той обяснил на журналистите, че му се обаждат недоволни запалянковци. В един момент той не се сдържал и вдигнал. "Махай се, напусни Лацио!", призовал го поредният гневен фен.

"Защо не кажеш на всички кой си ти?", попитал Лотито. "Аз съм нормален човек", отвърнал запалянкото. "Напротив, за лудницата си", контрирал президентът на Лацио.

"Тифозите вече се чувстват като неделима част от клуба", коментира Лотито. "Получавам между 50 и 80 смъртни заплахи по телефона всеки ден. Казват ми, че съсипвам Лацио. Ние обаче сме клуб, който отговаря на изискванията за финансов феърплей. Отмина епохата, в която печелеха онези, които харчеха най-много."