Треньорът на Наполи Рафа Бенитес похвали играчите си за енергията, темпото и качествения футбол при победата с 3:1 над Милан.

"Поднасям комплиментите си на футболистите, както за днешния мач, така и за този с Рома", каза испанецът. "В последните седмици ние на практика бихме Болоня, но допуснахме изравняване в 93-ата мин., после Киево ни измъкна равен с един удар към вратата в целия мач, а на Аталанта подарихме три гола. По-лесно е да излезеш срещу отбори като Рома и Милан, защото те атакуват и те оставят да играеш футбол."

Бенитес отговори и на тифозите на "Сан Паоло", които бяха опънали плакати срещу клубното ръководство. Запалянковците искат незабавни успехи, защото според тях Наполи се е застоял твърде дълго в подножието на върха.

"Ние искаме да печелим винаги, всеки мача, всяка година. Жалко е, когато губим точки в първенството, но все пак ние продължаваме участието си в Лига Европа и за Купата на Италия с един нов отбор. Не е лесно да постигнеш големи успехи още в първата година на работата си. Но аз съм оптимист, защото имаме огромен потенциал", заяви специалистът.