Наполи и Лацио изнесоха невероятно оспорван и драматичен мач, завършил с победа 4:2 на южняците.

Домакините имаха предимство в началото на срещата, но Игуаин стреля неточно отляво, а Кана от Лацио се отърва само с жълт картон, след като повали откъсващия се аржентински ас на Наполи.

Орлите обаче изненадващо поведоха в 21-ата мин. Тогава Лулич получи пас от Маури,направи страхотен пирует, като принуди Албиол да влезе в ролята на безпомощен наблюдател, след което намери далечния долен ъгъл на Рейна – 0:1.

В 28-ата мин. Игуаин получи пас от Пандев вляво, но от много удобна позиция като по чудо топката не влетя в мрежата. Фелипе Андерсон отвърна за Лацио, като подмина Мертенс и стреля, но вратарят на домакините Рейна скъси дистанцията и парира.

Валон Бехрами стреля мощно с левия крак след лошо избита от отбраната на Лацио топка, но топката мина над напречната греда. В 39-ата мин. Инсине пък получи прекрасен диагонален извеждащ пас от Игуаин, овладя си топката добре, но ударът му профуча на сантиметри над вратата. Лацио отвърна с мощен изстрел извън наказателното поле на Онази

Пандев падна в наказателното поле в опит да си спечели дузпа, но в 41-ата мин. Наполи най-после изравни. Мертенс демонстрира специалитета си: потегли мощно навътре от левия фланг,  излезе фронтално срещу вратата и от около 18 метра буквално препарира вратаря на римляните Бериша.

49-ата мин. Мертенс падна в пеналта след интервенция на Кана. Реферът Банти даде дузпа за Наполи и показа втори жълт картон на албанеца. Игуаин пък не сбърка от бялата точка и изведе южняците напред в резултата, като прекъсна головата си суша. Това бе първи гол за него от 17 март, когато се разписа победно срещу Торино. Игуаин не беше помирисвал гол в четири поредни мача от Серия А и реванша от Лига Европа срещу Порто.

Аржентинецът не се спря дотук. В 67-ата мин. той си пое топката с глава след висок пас на Инсине, прехвърли топката над Новарети, навлезе в наказателното поле и с мощен диагонален шут разстреля Бериша.

Буквално в следващата атака Игуаин можеше да направи хеттрик, след като бе изведен от Инсине, но този път бе париран от стража на Лацио. Инсине пък отправи страхотна тупалка, която влизаше в десетката, но Бериша спаси.

Елдер Пощига и Ледесма опитаха късмета си за Орлите, но ударът на първия бе спасен от Рейна, а вторият не уцели вратата. Римляните продължаваха да търсят гола, но Кандрева, който изскочи отдясно, не намери вратата с диагонален шут.

В 82-ата мин. обаче Онази получи извеждащ пас от дълбочина, прекара топката през краката на Рейна и я довкара в опразнената мрежа. Макар и останали с десет души, римляните не спряха да търсят изравнителен гол. В 89-ата мин. Пощига наистина успя да прати топката в мрежата на Наполи, но попадението не бе зачетено заради засада.

В 94-ата мин. Игуаин оформи хеттрика си и сложи точка на спора. Той овладя далечно подаване, счупи кръста на злощастната резерва Новарети и технично прехвърли Бериша – 4:2.