Наполи завърши 1:1 при гостуването на Удинезе без да блести особено в отсъствието на контузения си лидер Гонсало Игуаин. Мачът беше общо взето равностоен, като двата тима имаха периоди, в които владееха инициативата.

Вратарят на Зебрите Скуфет отрази удар от фаул на Инсине, а пробив на Муриел за Удинезе завърши с корнер. Южняците създадоха две полуположения, но Скуфет спаси с лекота удара на Хамшик с глава, а Инсине не успя да стреля добре след пас на Хамшик.

 

В 31-ата мин. обаче Баду с глава след центриране на Силва, но уцели вратата на Наполи, макар че бе абсолютно сам.

Изглеждаше, че домакините имат превъзходство, но вместо това Наполи откри в 39-ата мин. Дуван Сапата центрира към към Кайехон и испанецът стреля майсторски от въздуха, като не остави никакъв шанс на вратаря на домакините.

Активният Инсине опита шанса си отдалеч в края на първата част, но топката излезе в аут.

В 52-ата мин. Инсине овладя отлично топката вляво след далечен пас, някак успя да се измъкне срещу двама бранители, но останал сам срещу вратаря не успя да намери далечния ъгъл по диагонала.

В 54-ата мин. обаче Удинезе изравни. Рейна подари топката на Пинци, който подаде на Бруно Фернандес и той майсторски матира излезлия да го пресрещне страж на Наполи -  – 1:1.

Бяло-черните получиха мощен импулс в играта си, но на няколко пъти гостите успяха да се измъкнат сухи от водата. Постепенно обаче южняците се посъвзеха и взеха инициативата. Инсине направи двойно с Хамшик, но изстрелът му облиза напречната греда.

89-ата мин. пък защитникът на Наполи Федерико Фернандес получи втори жълт картон и се прибра по-рано под душа след фаул срещу Габриел Силва. До края обаче нямаше кой знае колко време и Зебрите се отличиха само с далечен неточен изстрел на Бруно Фернандес.