Бившият халф на Ливърпул и Германия Дитмар Хаман заяви, че треньорът на Наполи Рафа Бенитес би бил идеален кандидат за освободилия се мениджърски пост в Манчестър Юн. Хаман спечели Шампионската лига през 2005 г. под ръководството на испанеца на "Енфийлд".

"Бенитес със сигурност е човек, чиято кандидатура трябва да разгледат", заяви германецът. "На Манчестър Юн му е нужен човек с достатъчно опит и успехи, който знае как се работи със звезди."

"Бенитес е наясно какво се иска, за да влезеш в Шампионската лига и да се представиш успешно в нея", продължи Хаман. "Вярно е, че в момента той е начело на Наполи в Италия, но семейството му продължава да живее в Северозападна Англия.

Той винаги е казвал, че би искал да се върне във Висшата лига, но като съдя по това как се развиват нещата в Ливърпул, не мисля, че скоро ще имат нужда от него.

Според мен Арсенал не е подходящ за него, но Манчестър Юнайтед ще е отличен вариант. Вярно е, че имаше някои спорове с Фъргюсън, но ако бях фен на Юнайтед, щях да искам мениджър, с който да имам максимални шансове в Шампионската лига", завърши Хаман.