Наполи завърши отличния си сезон в стил, като разгроми Верона с 5:1. Отборът на Рафа Бенитес счупи два клубни рекорда благодарение на този успех. 

Наполи завърши сезона общо със 104 отбелязани гола. За първи път в историята си небесносините вкарват 100 пъти в рамките на един сезон. Те също така поставиха клубен рекорд за най-много голове в Серия А за една кампания. Хората на Рафа Бенитес финишираха със 77 отбелязани попадения.

Наполи се развихри още преди почивката. Кайехон, разярен от липсата на повиквателна за националния тим, откри резултата, а в 13-ата минута Дуван Сапата направи 2:0 Сапата вкара трети гол в 25-ата минута, за да откаже напълно Верона от надеждите да играе в Европа.

След паузата бяха минутите на Драйс Мертенс. Белгиецът вкара два пъти, за да приключи сезона с 11 попадения. Между двата му гола за Верона се разписа Итурбе. 

В крайна сметка Наполи вкара само с 2 гола по-малко от Ювентус за сезона, ако се вземат предвид всички турнири. Наполи спечели и Купата на Италия и завърши трети със 78 точки, за да играе в квалификациите на Шампионската лига.