Клаузата в договора на аржентинския нападател на Наполи Гонсало Игуаин е 100 милиона евро.

Това разкри босът на италианския тим Аурелио Де Лаурентис.

Така, ако някой иска да отмъкне гаучоса от състава на неаполитанци, без отборът да има желание да го продаде, ще трябва да плати колосалната сума, за да активира клаузата.

Аржентинският национал ще играе с родината си финал на Мондиала срещу Германия в неделя, а от известно време насам е свързван с Барселона, макар че "Катаунците" са близо до подпис с Луис Суарес.

"Мога да ви кажа, че миналата година, когато подписахме договор с Игуаин, вкарахме освобождаваща клауза в договора му на стойност 100 милиона евро", обяви Аурелио Де Лаурентис пред "Кориере Дело Спорт".

Той обяви публично информацията, след като остана леко подразнен около спекулациите в пресата относно клаузата на Игуаин.

"Както можете да видите, медиите винаги са не добре информирани. Как може да допуснат изобщо, че човек, който работи 10 години в един клуб и който идва от света на киното, и е продуцирал над 400 филма, не знае как да напише договора на един играч? Вярвате ли, че аз съм човек, който не знае как да договори една добра сделка?", добави той.