Наполи измъкна ценен успех с 2:1 при гостуването на Дженоа, след като новото попълнение Де Гузман се разписа в последните секунди.

Треньорът на южняците Рафа Бенитес вероятно е изпитал огромно облекчение, след като тимът му вече претърпя огромно разочарование, като не се класира за групите на ШЛ. Испанецът обаче подчерта, че в Италия наблюдатели, журналисти и тифози реагират твърде остро на всеки конкретен резултат.

„Италианският футбол трябва да се успокои малко. Не може да се смята, че всеки мач е въпрос на живот и смърт. Честно казано, беше ми малко смешна реакцията на хората, докато изглеждаше, че мачът ще свърши 1:1. Струваше ми се, че вече всички ни бяха отписали от битката за скудетото и смятаха, че ще изпаднем в Серия Б“, подхвърли Бенитес.

„Имаме нужда от време. Някои играчи не са в оптимална форма заради световното, имаме и нови попълнения, така че в момента сме далеч от най-добрата си форма“, обясни треньорът на небесносините.

Хосе Кайехон реагира гневно при смяната си, като захвърли ядно една бутилка с вода, но Бенитес се постара да омаловажи случилото се.

„Ако всяка седмица следим жестовете на всеки играч, няма да ни остане време за нищо друго. Футболистите винаги се ядосват, когато ги сменят, защото искат да дадат повече на отбора си“, коментира испанецът.