Кошмарният старт на сезона продължава за Наполи. Един от отборите, сочени като претенденти за върха, допусна второ поредно поражение – 0:1 от Удинезе. При това то дойде след доста беззъба игра на южняците.

Треньорът Рафа Бенитес бе пуснал силно видоизменен състав в сравнение двубоя от Лига Европа срещу Спарта и това оказа влияние върху играта на тима му.

Удинезе пък подходи доста предпазливо и цял мач дебнеше за контри.

Наполи застраши вратата на домакините само веднъж през първото полувреме.В 36-ата мин. Гаргано опита страхотен фалцов изстрел от двайсетина метра, но нацели страничната греда.

След почивката срещата продължи да се развива доста вяло. В 64-ата мин. обаче Наполи имаше златен шанс. Първо Игуаин получи топката зад гърба на отбраната, но ударът му от остър ъгъл бе спасен от вратаря на Удинезе Карнезис. Топката обаче попадна у Кайехон на границата на пеналта и влезлият като резерва испанец отправи плътен нисък шут към долния ъгъл, но Карнезис спаси отново.

Така се стигна до 70-ата мин., когато Удинезе дочака своя миг. При едно центриране от фаул бранителят на южняците Кулибали неориентирано отклони топката с глава, бразилецът Данило се хвърли и я заби в мрежата на южняците.

До края гостите не успяха да реагират подобаващо и по всичко личи, че ще имат огромни трудности да влязат в тройката този сезон.