В Наполи вече могат да празнуват класирането си за 1/8финалите на Лига Европа, след като отнесоха с 4:0 Трабзонспор, при това в Турция. 

Италианският тим не остави шансове на домакините, като победата му можеше да бъде и доста по-убедителна. 

Неаполитанците решиха изхода от мача, но почти сигурно и крайния победител за двайсетина минути до почивката, след като между 6-ата и 27-ата минута вкараха 3 гола. 

Първо след корнер Кулибали пропусна, вратарят изби, но право на главата на Енрике, който го прехвърли и изведе своите напред. В 20-ата минута Гонсало Игуаин се възползва от добра работа на Габиадини и удвои преднината. 

След това асистентът за второто попадение, записа името си сред реализаторите. Изведен срещу вратаря, Габиадини копна топката над него и направи резултата 3:0. До почивката Игуаин удари греда, а Габиадини накара вратаря на Трабзон да прави класно спасяване след негов шут. 

След почивката двубоят до голяма степен се доиграваше, като класата на италианците бе очевидна. Дрийс Мертенс си позволи дори да изпусне дузпа, преди в добавеното време Дуван Сапата все пак да вкара четвъртия гол за своя отбор.