Киево и Милан дадоха разочароващ старт на 25-ия кръг в Серия „А”. Двата тима завършиха наравно 0:0 на „Бентегоди” в изключително блед и изключително безинтересен мач.

Положенията и пред двете врати липсваха, като „летящите магаренца” и „росонерите” сякаш се бяха примирили предварително с ремито.

Така след този кръг Милан остава в средата на таблицата. Точицата сякаш е по-важна за Киево, който се бори със зъби и нокти за оставане в италианския елит. Не се знае обаче каква ще е съдбата на Пипо Индзаги, който продължава да разочарова тифозите на „росонерите”.


Първото полувреме бе изключително безинтересно, като положения пред която и да е от двете врати липсваха.  Милан създаде един полу-шанс в 16-ата минута, благодарение и на късмета. Тогава Алекс стреля от фаул, топката рикошира и Бонера пробва на два пъти удари, възползвайки се от разбъркванията в пеналта, но те бяха блокирани.

В 24-ата мин. Дестро бе изведен с чудесно дълго подаване, но дошлият от Рома нападател не успя да си спре топката. В ответната атака Пелисиер  малко случайно се освободи от Бокети и се озова на добра позиция. Поведе си обаче левашки топката с коляно, а Лопес излезе и блокира.

Иначе до почивката „росонерите” владееха топката много повече от своите домакини, но така и не успяваха да създадат голово положение.

На почивката Пипо Индзаги пусна в игра Кейсуке Хонда, и само секунди по-късно японецът за малко да се разпише. Азиатецът пробва изстрел извън пеналта, който разтресе напречната греда.

В 53-ата мин. обаче Диего Лопес за малко да „вкара вълка в кошарата”. Испанецът не изчисти добре една топка, тя попадна у Пелисиер, който пробва прострелно, ниско центриране, което обаче бе избит от отбраната на гостите.

Двубоят продължи да си върви лежерно, като по-опасните ситуации пред вратите просто идваха от време навреме, сякаш за да подсетят поне неутралните зрители, че де факто на терена във Верона се играе футболен мач.

Така в 66-ата мин. Менез проби отдясно и опита ниско центриране към Пацини в пеналта, но в последния момент бранител на „летящите магаренца” изби с шпагат.

В последвалата си атака Меджорини за малко да излезе сам срещу Лопес, но в последния момент Де Йонг дотича отнякъде и успя да му избие топката. Малко след това появилият се като резерва за Киево Палоски (Който е юноша на Милан) стреля опасно от дъгата, но Лопес пак спаси.

С напредването на времето двата отбора сякаш бяха все по-малко склонни да рискуват.  В 88-ата мин. Менез открадна една топка и пробва изстрел, но не постигна нищо. Секунди след това Черчи също пробва да завърши сам пробив отдясно, но прати топката в ръцете на вратаря.   

До края очаквано с оглед развитието на мача досега не се случи почти нищо интересно и напълно логично мачът завърши без голове.  

КИЕВО – МИЛАН 0:0

КИЕВО: Бидзари, Скелото, Дайнели, Сезар, Зуканович, Бирса (82’-Радованович), Иско, Матиело, Хетемаи, Меджорини (76’-Фетфацидис), Пелисиер (69’-Палоски)

МИЛАН: Лопес, Бонера, Алекс, Бокети, Антонели, Поли, Де Йонг (78’-Черчи), Монтоливо (46’-Хонда), Бонавентура, Менез, Дестро (65’-Пацини)