Собственикът на Парма Джампиетро Маненти – третият за последните няколко месеца призна, че е готов да продаде затъналия в дългове клуб.

Както е известно, днешният мач на „дуковете” срещу Дженоа бе отложен, тъй като играчите заплашиха, че в противен няма да излязат на терена.

Те не са получавали заплати от юли миналата година, когато тогавашният собственик Томазо Джирарди продаде клуба на албанеца Резарт Тачи за 1 евро, бесен от изваждането на Парма от Лига Европа.

Тачи на свой ред прехвърли мажоритарния пакет акции (пак за 1 евро) на словенската компания „Мапи Груп”, собственост на Маненти.

Последният бе обещал, че ще намери средства за заплати до седмици, но това така и не се случи.

„Пред клуба има три опции – да представим оздравителен план, да продам клуба или да обявим фалит. Ако някой има желание, да заповяда, ще му продам акциите”, гарантира Маненти.

Кметът на града и феновете настояват бизнесменът да пусне в клуба да влезе синдик, т.е. – да мине под административно управление.

Така отборът все пак ще може да доиграе сезона в Серия „А” и да започне с нов собственик в Серия „Б” през следващия.

Дали това ще се случи обаче е доста съмнително, още повече че дело за обявяване в банкрут е насрочено за 19 март. Ако то мине, клубът ще престане да съществува.