Лацио и Наполи завършиха наравно 1:1 в първия полуфинал помежду си за Купата на Италия. Така двата отбора оставиха развръзката за реванша в Неапол в края на месеца, макар че южняците все пак имат леко предимство.

Под почти непрестанния дъжд в италианската столица, „орлите” се адаптираха по-добре на тежкия терена и определено бяха по-силният отбор в началото на мача.  Логично стигнаха и до гол аванс, дело на неостаряващия Мирослав Клозе.

Гостите от Юга обаче се окопитиха след почивката и в крайна сметка успяха да стигнат до изравнително попадение чрез Габиадини.


Лацио можеше да поведе още в 9-ата минута. Тогава Клозе надскочи Де Гузман след един корнер, но ударът му с глава облиза гредата и излезе в аут.

Секунди по-късно след пробив отляво и центриране, Клозе пак стреля с глава, но право в ръцете на вратаря Андухар.

Лацио доминираше изцяло в първите 20 минути, като първият удар на Наполи към вратата на домакините бе дело на Игуаин в 19-ата мин, но не затрудни Бериша.

Все пак постепенно Наполи поизравни играта и на свой ред създаде няколко шанса. В 26-ата мин. опасен изстрел на Игуаин бе спасен от Бериша, а в ответната атака Каталди излезе в чудесна позиция, но защитник му изби топката с шпагат в последния момент.

В 33-ата минута Лацио поведе. Андерсон изведе Клозе при една контра и той търкулна топката покрай Андухар за 1:0.

Малко преди края на полувремето римляните можеха дори да удвоят аванса си. Тогава Клозе овладя един пас току пред Андухар, но вратарят излезе и блокира шута на немеца. Топката попадна у Андерсон, който стреля, но Бритос пък изби малко пред голлинията.

Веднага след почивката Наполи живна и можеше да изравни набързо. В 50-ата мин. Давид Лопес засече с глава центриране от корнер, но право в гредата.

Голът за гостите обаче все пак не закъсня. В 57-ата мин.  Мертенс изведе Игуаин сам срещу вратаря, той заобиколи Бериша и пусна вляво към Габиадини, който на метър от вратата нямаше как да сбърка и изравни – 1:1.

В последния половин час сякаш и двата тима се бяха примирили с ремито. И двата тима имаха по едно-две полу-положения, които като цяло не носеха особена заплаха, като се изключи един далечен шут на Клозе, избит с мъка от Андухар.

ЛАЦИО – НАПОЛИ 1:1

1:0 Клозе (33’)

1:1 Габиадини (57)

ЛАЦИО: Бериша, Раду, Маурисио, Де Фрай, Баста, Пардо, Билия, Каталди, Андерсон, Кандрева, Клозе;

НАПОЛИ: Андухар, Место, Албиол, Бритос, Гулам, Инлер, Лопес, Габиадини, Мертенс, Де Гузман, Игуаин.