Италианската Лига ще спаси Парма, ако клубът бъде обявен в несъстоятелност по делото, насрочено за 19 март. Това стана ясно след днешната спешна сбирка на италианската професионална лига.

Медиите на Ботуша съобщават, че клубовете са се разбрали да финансират „дуковете” с общо 5 милиона евро, за да може тимът просто да завърши сезона.

 Парите идват от глобите, които отборите са плащали по време на сезона, а няма да се събират допълнително. Те ще бъдат дадени на синдика, който трябва да поеме управлението.  

Ако обаче съдът не намери достатъчно основания да обяви клуба в банкрут, собственикът му Джампиетро Маненти ще трябва да се оправя сам. Това обаче е много малко вероятно.

Иначе стана ясно, че преди да бъде взето, решението за подпомагането на „дуковете” е била гласувано от президентите на всички клубове в Серия „А”. 16 клуба са били „за” спасяването на Парма, 3 са се въздържали, а Чезена са гласували единствени „против”.

Засега не е ясно обаче дали самите играчи на Парма ще се съгласят на това или ще предпочетат клуба просто да бъде закрит и те да могат да си тръгнат още след десет дни като свободни агенти.