Италия и Англия завършиха 1:1 в класически сблъсък между два от най-силните отбори в света. Мачът бе контролен като се игра в Торино. 

Домакините имаха предимство до почивката, но след нея гостите се подобриха и стигнаха до равенство. 

Адзурите започнаха активно двубоя, като Марко Пароло и Матео Дармиан не можаха да се разпишат, а удар на Едер беше избит от Фил Джагиелка от вратарското поле. После и Джорджо Киелини с глава не успя да вкара.

Но най-чистото положение в началото обаче, беше за Англия. В 21-та минута хубава комбинация на островитяните беше завършена с удар на капитана Уейн Руни, но неговият изстрел срещна горната греда. 

Но малко след това домакините откриха. В 29-та минута Грациано Пеле се разписа с глава, а голяма заслуга за попадението имаше и Джорджо Киелини, който се справи 
с Фил Джоунс в тази ситуация и центрира, а нападателят отклони в далечния ъгъл. 

Малко преди почивката Пеле имаше шанс и за втори гол, но пропусна, а малко след това Крис Смолинг от състава на гостите напусна с травма.

Скоро след паузата Едер имаше шанс да вкара за 2:0, но Джо Харт спаси и след това дойдоха минутите на англичаните. Хари Кейн и Уейн Руни изпуснаха две хубави положения за гостите, които натиснаха. В 72-та минута Джанлуиджи Буфон се намеси решително при удар на Руни.
 
Стражът обаче капитулира в 79-та минута, когато Андрос Таунзънд изравни със страхотен удар извън наказателното поле по диагонала след подаване на Райън Мейсън.