Наполи може да се счита за сигурен полуфиналист в Лига Европа. Южняците разбиха Волфсбург с 4:1 като гости и само истинско чудо може да им попречи да прескочат в следващия кръг.

Италианците и Рафа Бенитес надхитриха напълно своя по-неопитен съперник, като успяха да неутрализират най-силното оръжие на „вълците” – бързите контри.

Отбраната на гостите пък бе „захапала” здраво най-добрия играч на немския тим – Кевин де Бройне и не му позволи да се развихри по познатия начин.

С успеха си Наполи напълно обезсмисли реванша, като резултатът дори можеше да бъде още по-убедителен в тяхна полза.

Всъщност Волфсбург далеч не бе толкова по-слаб, колкото подсказват цифрите, но двойката централни бранители на тима се изложиха здраво и провалиха отбора си.


Мачът започна отлично за Наполи, които поведоха след само четвърт час игра. Дрис Мертенс хвърли невероятен извеждащ пас към Гонзало Игуаин. Аржентинецът си пое топката с ръка, което остана незабелязано от рефера и я забоде във вратата на Беналио.

Малко след това, Наполи отново даде на немците от собственото им лекарство – гол след контра. Този път Игауин даде асистенция, при това каква, на Марек Хамшик, за когото бе лесно да търкулне топката покрай вратаря отблизо – 0:2.

Всичко за „вълците” свърши в 64-ата минута. Тогава Калигури сбърка фатално, подарявайки топката на Кайехон. Той овладя и напредна бързо, след което върна към намиращия се на 4-5 метра от вратата Хамшик и словакът не сбърка за 0:3.  

В 77-ата мин Габиадини заби и четвъртия пирон в ковчега на Волфсбург, засичайки с глава центриране на Инсине.

В последния четвърт час играта значително се отвори, което бе логично с оглед на резултата, от това се възползваха домакините, които най-сетне успяха да се възползват от своя контра, след като Перишич изведе по чудесен начин Никлас Бентнер и той не сбърка, оформяйки крайното 1:4.

Малко преди края Наполи дори можеше да вкара и пети гол, но ударът на Габиадини срещна гредата.  

ВОЛФСБУРГ – НАПОЛИ 1:4

0:1 Игуаин (15’)

0:2 Хамшик (23’)

0:3 Хамшик (64’)

0:4 Габиадини (77’)

1:4 Бентнер (80’)

ВОЛФСБУРГ: Беналио, Налдо, Кнохе, Родригес, Виейриня, Джилавуджи, Густаво, Калигури, Шюрле, Де Бройне, Дост

НАПОЛИ: Андухар, Маджо, Албиол, Бритос, Гулам, Лопес, Инлер, Кайехон, Хамшик, Мертенс, Игуаин.