Звездата на Палермо Пауло Дибала призна, че все по-често мисли за трансфер в чужбина, а голямата му цел е да играе в Шампионската лига. Нападателят прави страхотен сезон и вече прикова интереса на големите клубове. Палермо иска 30-40 млн. евро за правата на аржентинеца. Сумата едва ли ще е проблем за отбори като Манчестър Юнайтед, Челси, Ливърпул и Арсенал, които не крият интереса си към бързака. По този начин Дибала пък отряза мераците на Ювентус, Интер и Наполи да предложат оферти за него.

„Мечтата ми е да играе за националния отбор на Аржентина и то пред нашите фенове. Разбира се, поласкан съм от интереса към мен. Прекрасно е да чуеш кои клубове се интересуват от мен, а аз не крия желанието си да играя в Шампионската лига някой ден. В момента обаче се наслаждавам на играта си в Палермо и опитвам да дам най-доброто от себе си във всеки мач. Ще видим какво ще стане през лятото. Щастлив съм в Италия, но искам да играч в чужбина“, отсече съотборникът на Ивайло Чочев в Палермо.

„Има само един Дибала, както има само един Лео Меси, един Мауро Икарди и един Карлос Тевес. За мен, да бъда част от Палермо, е страхотно предизвикателство, черпя ценен опит. Винаги искам да давам най-доброто от себе си.

Зампарини не сгреши като ме привлече, въпреки че беше подложен на критики заради високата ми трансферна цена. Той вярваше в мен, когато ме взе от Аржентина и ме защитаваше от критиките. Той е страхотен човек.

Разбирам се много добре с Франко Васкес. Треньорът Якини ни вярва, но аз вече знаех, че той е страхотен нападател. Да играе с него прави работата ми по-лесна. Разбираме се дори без поглед. Освен това Франко е страхотен приятел“, каза още Дибала.