Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне заяви, че завръщането му в Лацио като треньор на тима е „въпрос на време“. Бившият халф на „орлите“ прави страхотна кариера на пейката като наставник на „дюшекчиите“, а през миналият сезон дори изведе тима до титлата в Испания.

„Лацио бе фантастична част от моята кариера. Това е едно от местата, където съм прекарвал най-много време. Бяха страхотни времена. Хората винаги са показвали любовта си към мен и това ми помогна да се изградя като играч“, каза Симеоне.

„Вкарах някои много важни голове, които феновете няма да забравят. В Рим имах съотборници и треньори, които промениха философията на италианския футбол. Преди това само Милан и Ювентус бяха печелили титлата. След това нещата се промениха. Имам много приятели в града и съм сигурен, че един ден ще бъда треньор на Лацио, защото животът е такъв.

Подобно нещо се случи и с Атлетико Мадрид, където бях играч и дадох моето всичко за клуба. Така ще стане и с Лацио. Убеден съм, че трябва да се завръщаш на мечтата, където си дал и си получил много като играч. Завръщането ми в Лацио е въпрос само на време. В момента обаче съм щастлив в Атлетико. Животът все пак е дълъг“, каза още аржентинецът.

Симеоне се върна назад във времето – 2000 година, когато Лацио спечели титлата след драма в последния кръг, когато изпревариха Ювентус с 1 точка. Мачът на „бианконерите“ тогва бе отложен, докато „орлите“ вече бяха изиграли срещата си. „Старата госпожа“ обаче загуби сензационно с 0:1 от Перуджа.

„Най-добрата част от тази история бе чакането да свърши срещата между Перуджа и Ювентус. Бяхме в съблекалнята…все още настръхвам, като си помисля за това. Беше невероятно, защото знаехме, че сме близко. Бяхме убедени, че ще се случи нещо, защото ние заслужавахме тази титла.

За какво съжалявам? Без съмнение за Шампионската лига. Имахме отбор, който можеше да се представи по-добре там. Тази година ние спечелихме Скудетото, Купата на Италия, Суперкупата, но бяхме отстранени от Шампионската лига от Валенсия. Отидохме в Италия с много контузения играчи и просто не се справихме. Спечелихме много, всичко, с изключение на Шампионската лига, но може би можехме да вземем и още трофеи“, каза още Симеоне.