Фиорентина се наложи с 3:2 при гостуването си на Палермо в среща от предпоследния 37-и кръг на италианското първенство и направи сериозна крачка към участие в Лига Европа.

Виолетовите имат 61 точки, с 2 повече от 6-ия Дженоа и с 2 по-малко от Наполи, който е на 4-о място. Нещата се нареждат в полза на Фиорентина след ранното равенство днес на Сампдория с Емполи- 1:1.

За домакините от Палермо, които са 10-и, не игра българинът Ивайло Чочев. Гостите от Флоренция на три пъти повеждаха, за да си гарантират успеха.

Йосип Иличич откри резултата в 23-ата минута, а Мато Яяло само три минути по-късно изравни. Иличич е бивш футболист на Палермо и беше сериозно освиркан от феновете на тима, които пък го аплодираха преди началото на срещата.

Алберто Джилардино отново даде преднина на Фиорентина в 33-ата. През второто полувреме Лука Риджони изравни в 69-ата, но Маркос Алонсо донесе успеха на гостите 11 минути преди края.

Фиорентина може да се смята и за сигурна в Лига Европа, ако Дженоа загуби обжалването за отнетия им европейски лиценз. Лука Тони вкара два гола за Верона, който завърши 2:2 с изпадналия Парма.

За ветеранът това са 18-о и 19-о попадение, с което той остава на 3-о място в класирането при голмайсторите. Пред него с по 20 са аржентинските звезди Мауро Икарди (Интер) и Карлос Тевес (Ювентус).

Домакините, които поведоха с 2:0 до 35-ата минута, а три преди края на първата част Тони намали. В 80-ата възстанови и равенството след точно изпълнена дузпа.