Звездата на Наполи Марек Хамшик може да последва Рафаел Бенитес в Реал Мадрид. Словакът е една от трансферните цели на новия наставник на испанския гранд.

Бенитес бе официално представен като треньор на Реал Мадрид, като подписа договор за 3 години. Според близки до испанеца той вече прави планове за нови попълнения, а Хамшик е сред приоритетите му.

Бенитес бил впечатлен от качествата на плеймейкъра, който е сърцето и душата на Наполи в последните години. От 27-годишния техничар щяло да се очаква да сложи ред в играта на Реал в средата на терена, а схемата, която Рафа ще налага на „Бернабеу“ е 4-2-3-1.

Другият горещо желан от Бенитес играч е също стар негов познайник – младата звезда на Ливърпул Рахим Стърлинг. Последният дойде на „Анфийлд“ именно заради настояване на Бенитес.

Този сезон Хамшик изигра 35 мача за Наполи в Серия А, но словакът бил готов да поеме по друг път, след като „небесно сините“ се провалиха в целта си да се класират за Шампионската лига, а освен това отпаднаха на полуфиналите в Купата на Италия и Лига Европа.