Селекционерът на италианския национален отбор по футбол Антонио Конте обмисля да остави резерва звездата в полузащитата Андреа Пирло в европейската квалификация срещу България в неделя в Палермо.

Конте не е доволен от представянето на "Скуадрата" в средата на терена при трудната домакинска победа над Малта с 1:0 в четвъртък в мача от седмия кръг на кампанията в група "Н".

Домакините стигнаха до успеха на "Артемио Франки" с гол на Грациано Пеле в 69-ата минута, при който останаха съмнения за игра с ръка на нападателя на домакините.

Специалистът предвижда да смени схемата на игра от 4-3-3 на 3-5-2, като титулярите от двубоя срещу малтийците Пирло, Марко Верати и получилия контузия Андреа Бертолачи да бъдат заменени от Марко Пароло, Роберто Сориано и Алесандро Флоренци, а халфовата линия да бъде попълнена с Даниеле Де Роси и Матео Дармиан.

В нападение Конте също предвижда промяна с включването на Симоне Дзадза на мястото на Едер, който да партнира на тарана Грациано Пеле.

Защитната тройка пред Джанлуиджи Буфон се очаква да бъде Андреа Бардзали, Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини.

"Не можем да си позволим да подценяваме България по никакъв начин. Вече няма слаби отбори и всеки може да изненада всеки. Футболът навсякъде се развива. Показателно е, че Хърватия не успя да спечели срещу Азербайджан", каза Конте.