Наполи чукна с 1:0 Карпи и записа поредна победа в Италия, с която остава лидер в първенството с две точки аванс пред Ювентус. "Старата госпожа" също продължи с победната си серия след успех над Фрозиноне.

Домакините от Неапол стигнаха до трите точки, но много трудно и с доза късмет. Първо в 58-ата минута гостите от Карпи останаха в намален състав, след като втори жълт и респективно червен картон получи Рафаеле Бианко.

Десет минути по-късно пък бе свирена дузпа за домакините, която Гонзало Игуаин вкара и донесе победата на отбора си.

Така Наполи е лидер с 56 точки, докато Юве е на втора позиция с 54. По този начин титлата в Италия ще се реши между тези два отбора, като скоро им предстои среща в Торино.


Срещата започна с масирани атаки на Наполи, но се зарудиха куп пропуски пред вратата на Карпи. Още в 6-ата минута Алън не успя да вкара от чиста позиция, след което последва и неточен удар на Гонзало Игуаин.

В 14-ата минута отново аржентинецът надигра защитата на Карпи и стреля мощно, но в аут. Малко по-късно последователно Лоренцо Инсине и Кайехон можеха да отбележат, но нямаха шанс пред попадението.

Наполи правеше каквото си пожелае на терена, но нападателите правеха безумни издънки пред гола и така Карпи задържаше нулевото равенство. Малко преди края на полувремето Кайехон стреля опасно с глава, но в аут.

Второто полувреме започна с нови атаки и пропуски за Наполи, като този път и звездата на Наполи Гонзало Игуаин не успя да вкара.

Така се стигна до 58-ата минута, когато Рафаеле Бианко получи втори жълт и респективно картон и Карпи остана в намален състав.

Домакините хвърлиха всички сили в атака и десет минути по-късно спечелиха дузпа. Зад топката застана звездата на неаполитанци Гонзало Игуаин и без проблеми вкара за 1:0.

Последваха нови пропуски на Лоренцо Инсине, който на два пъти стреля от чисти позиции в аут. До края Наполи контролираше срещата, не даде никакви шансове на Карпи и си взе победата, с която продължава да е лидер в Серия "А".

Наполи - Карпи 1:0

Голмайстор:

Гонзало Игуаин (69 - дузпа)

Наполи: ПЕПЕ РЕЙНА, ЕЛСЕИД ХУСАЙ, РАУЛ АЛБИОЛ, КАЛИДУ КУЛИБАЛИ, ФАУЗИ ГУЛАМ, АЛАН, МИРКО ВАЛДИФИОРИ, МАРЕК ХАМШИК, КАЙЕХОН, ГОНЗАЛО ИГУАИН, ЛОРЕНЦО ИНСИНЕ

Карпи: ВИД БЕЛЕК, ГАЕТАНО, СИМОНЕ РОМАНЬОЛИ, ПОЛИ, ЛОРЕНЦО, КРИМИ, РАФАЕЛЕ БИАНКО, РАФАЕЛ МАРТИНЬО, СТЕФАНО САБЕЛИ, МАТЕО, КЕВИН