Отборът на Наполи победи Аталанта с 2:1 в мач от 36-тия кръг на италианската Серия "А" игран на стадион "Сан Паоло" в Неапол. И двата гола за домакините отбеляза Гонсало Игуаин, а Раул Албиол си вкара автогол пет минути преди края.

През първата част Наполи бе по-активният отбор и логично отбеляза гол още в десетата минута на срещата. Игуаин получи перфектно извеждащо подаване и от воле прониза вратата на Аталанта.

Гостите се бранеха добре през второто полувреме, но капитулираха в 77-та минута, когато Игуаин с глава отбеляза втория си гол в мача и удвои преднината на домакините. Малко по-късно Албиол си отбеляза ефектен автогол и оформи крайния резултат.

По този начин Наполи си върна второто място, след като по-рано през деня беше изместен от Рома. Аталанта пък остава на 14-та позиция на 6 точки от зоната на изпадащите.


Двубоят започна с домакински натиск и още в десетата минута Игуаин даде аванс на Наполи. Той получи страхотно извеждащо подаване и от воле прати топката в мрежата на Аталанта.

Гостите опитаха да отговорят с няколко опасни атаки, но така и не създадоха нищо сериозно пред вратата пазена от Пепе Рейна.

Десетина минути преди края на първото полувреме Игуаин можеше да удвои преднината на Наполи, но ударът му излезе в аут.

До края на първите 45 минути не се случи нищо интересно и отборът от Неапол се прибра на почивка с крехък аванс.

Малко след подновяването на играта Инсиние пробва далечен изстрел, но вратарят на гостите се справи блестящо.

Двайсет минути преди края на мача Мертенс от състава на домакините се отличи със самостоятелен пробив, но шутът му мина на сантиметри от дясната греда.

Все пак логичното се случи в 77-та минута, когато Игуаин с глава отбеляза второто си попадение в мача и направи резултата 2:0.

Изненадващо гостите успяха да намалят резултата, след като Раул Албиол прати топката в собствената си мрежа.

До края повече голове не паднаха и по този начин Наполи си върна второто място в класирането.


Наполи - Аталанта 2:1

Голмайстори:

1:0 Игуаин - 10'
2:0 Игуаин - 77'
2:1 Албиол - 85' автогол


Наполи: Рейна, Хисай, Албиол, Кулибали, Голам, Алан, Джорджиньо, Хамшик, Кайехон, Инсиние, Игуаин

Аталанта: Спортиело, Масиело, Толой, Джимсити, Драме, Далесандро, Де Роон, Цигарини, Диаманти, Къртич, Бориело