Треньорът на Наполи Маурицио Сари заяви, че тимът му е заслужил напълно победата с 4:2 над Милан. Южняците водеха с 2:0 след голове на Аркадиуш Милик, но допуснаха изравняване. Хосе Кайехон и автогол на Алесио Романьоли обаче донесоха победата на тима.

„Четвъртият гол трябваше да бъде записа на името на Кайехон, защото топката не мина голлинията. Резултатът обаче рефлектира на представянето ни. С изключение на 5 минути на хаос, ние доминирахме. Най-добрият играч на Милан беше техният вратар Джанлуиджи Донарума“, каза Сари, който бе изгонен от резервната скамейка на тима си.

„Само казах на съдията: „Какво, по дяволите, правиш?“. Тонът ми не беше обиден. Може би за него беше по-лесно да изгони мен, а не някой друг. Милик ме впечатли и като човек, и като играч. Той все още се приспособява, опитва се да научи езика, да се нагоди към новите си съотборници, но се справя добре.

Дали е новият Гонсало Игуаин? Не, ще бъде нечестно да сравняваме нападател от топ класа с 22-годишен играч, който е в началото на кариерата си. Все пак съм сигурен, че Милик ще направи страхотна кариера.

Колкото до Мертенс, в момента той се намира в много добра форма, така че предпочитам да започвам с него. Той заслужаваше да играе тази вечер. Маноло Габиадини трябва да реши какво ще прави. Аз бих го посъветвал да остане при нас, но само ако е напълно убеден. Ако не е, тогава е по-добре да поеме по друг път“, каза още Сари.