Наполи се поразходи до Сицилия и се върна с трите точки от стадион “Ренцо Барбера”. Домакините от Палермо бяха надиграни по всички параграфи, за да загубят с 0:3. Ивайло Чочев беше в групата за мача на домакините, но изненадващо не се появи в игра. Тимът на Маурицио Сари беше видимо по-добрият, но свърши работата си с голове през втората част. Марек Хамшик поведе тима си още в 47-та минута, а Хосе Кайехон довърши домакините с два гола в рамките на 14 минути. 

След този успех Наполи остава на второто място в класирането с актив от 7 точки, с две по-малко от лидера Ювентус, който по-рано срази с 3:1 у дума Сасуоло. Палермо е на 17-та позиция с едва една точка от началото на сезона. 

Тимът от Неапол пое контрола върху топката още от първата минута и не позволи много на домакините. Доказателство е, че за 90 минути футболистите на Палермо отправиха само един удар към вратата на гостите. Въпреки превъзходството си, Наполи не успя да вкара през първото полувреме. 

Втората част обаче започна по мечтан начин за тима на Сари. Само две минути след подновяването на играта Фаузи Гулам достави прекрасно центриране към капитана Марек Хамшик, който като истински лидер поведе съотборниците си - 1:0 за Наполи. Това обаче не бе всичко - след още четири минути Наполи вече водеше с 2:0. Лоренцо Инсинье намери Хосе Кайехон в наказателното поле и испанецът с глава удвои преднината на тима си. 

Неаполитанци не спираха да атакувах и логичното се случи в 66-та минута. Кайехон отбеляза за втори път в срещата, вкарвайки третото попадение за тима си след пас на Зиелински. До края гостите славиха оборотите, но без да “дават” топката на Палермо. В крайна сметка тимът на Маурицио Сари постигна втората си победа от началото на сезона и доказа, че отново ще бъде фактор в Серия А дори и без Гонсало Игуаин. 

Палермо - Наполи 0:3 

0:1 Марек Хамшик 47’

0:2 Хосе Кайехон 51’

0:3 Хосе Кайехон 65’

Палермо: Пошавец, Рисполи, Голданя, Райкович, Алеесами, Гази, Хилемарк. Яяло (56 - Енрике), Ембало (46 - Несторовски), Салай (84 - Бентивеня), Диаманти

Наполи: Рейна, Маджо, Албиол, Кулибали, Гулам, Жоржиньо, Зиелински (73 - Алан), Хамшик, Кайехон (69 - Мертенс), Инсинье, Милик (67 - Габиадини)