Нападателят на Италия Грациано Пеле бе отстранен от отбора, след като отказа да стисне ръката на селекционера Джампиеро Вентура снощи. 

Футболистът бе заменен през второто полувреме срещу Испания от Чиро Имобиле, но не остана никак доволен и се прибра веднага в тунела, като игнорира опита за поздрав от страна на наставника. 

Вентура опита да замаже случилото се след мача като каза, че Пеле най-вероятно е бил разочарован от самия себе си и от представянето си, но днес преди обед федерацията обяви, че играчът е отстранен от тима. 

Той е свободен да се върне в китайския си тим Шандон Лунен, като ще пропусне неделния сблъсък с Македония. Осъзнал грешката си бившият нападател на Саутхемптън се извини в Инстаграм, като определи поведението си като „неприемливо“ и добави, че „ ще бъде справедливо да поема отговорност за случилото се“. 

Вратарят Джанлуиджи Буфон също сподели, че не е станало, кой знае какво, но играчът не е бил прав. „В такива напрегнати двубои това се случва. Ако той се извини ние ще се радваме да го приемем обратно“. Засега не е ясно дали бъдещето на голмайстора в отбора е поставено под въпрос.