Лацио и Болоня завършиха 1:1 в мач от 8-ия кръг на италианската Серия "А", игран в Рим.

Защитникът Хеландер още в самото начало на срещата даде преднина за гостите, но при попадението останаха съмнения за засада, която не беше маркирана от съдийската бригада.

След това "орлите" натиснаха, но вратарят на Болоня Да Коста отчая футболистите на Симоне Индзаги с отлични намеси. В един от случаите и гредата се оказа пръв помощник на стража. След почивката столичани атакуваха хаотично, почти не създадоха интересни положения, но в 97-ата минута спечелиха дузпа, от която Чиро Иммобиле не сбърка, за да спаси отбора си от загуба.

Така Лацио събра 14 точки и е на 4-то място, докато Болоня е на 12-та позиция с 11 т.


Срещата започна отлично за отбора на Болоня, който поведе още в 10-ата минута. Тогава гостите спечелиха фаул на удобна позиция, последва центриране, Мбайе с глава продължи топката към далечната греда, където връхлитащият Хеландер вкара за 1:0! При гола на защитника обаче останаха сериозни съмнение за засада.

После Лацио натисна и в 31-ата минута пропусна отличен шанс да възстанови равенството. Тогава Иммобиле получи на границата на наказателното поле, отправи много тежък изстрел, който вратарят успя да избие, след което и гредата му помогна. От ситуацията римляните спечелиха корнер, от който обаче не последва нищо интересно.

120 секунди по-късно Да Коста отново отчая Иммобиле. Италианският национал получи пас на чиста позиция и стреля, но стражът на гостите направи ново страхотно спасяване, с което съхрани преднината на Болоня. В 53-ата минута Милинкович-Савич направи нещо между центриране и удар под напречната греда, който Да Коста изби с върха на пръстите си.

В продължението Иммобиле направи отличен пробив и шутира, но отново вратарят на Болоня беше на мястото си. Така се стигна до 97-ата минута, когато Лацио все пак се добра до точката. Тогава Масина спъна противников футболист в наказателното поле и главният съдия без да се замисля отсъди дузпа. Зад топката застана Иммобиле, който най-накрая преодоля Да Коста за крайното 1:1.

Лацио – Болоня 1:1

0:1 Хеландер (10)
1:1 Иммобиле (90+7-д)

Лацио: Маркети, Патрис, Де Врай (51-Каталди), Хьод, Раду (68-Винисиус), Милинкович-Савич (76-Алберто), Пароло, Лулич, Кейта, Андерсон, Иммобиле

Болоня: Да Коста, Мбайе, Хеландер (84-Ойконому), Майета, Масина, Донсах (68-Пулгар), Наги, Тайдер, Верди, Флокари (54-Умар), Ди Франческо

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/MD26U6V4oxw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/tQZtr-C0JgA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>