Лацио забрави по най-добрия начин за загубата от Рима в столичното дерби - с победа 2:1 като гост на Сампдория. Домакините нямаха загуба в пет поредни мача, но не успяха да спрат полета на “орлите” у дома. Тимът на Симоне Индзаги изкова победата с два гола в края на първото полувреме. 

Сергей Милинкович-Савич даде аванс на Лацио в 40-та минута, а в 44-та Марко Пароло нарани още повече Самп. След почивката домакините не спряха да търсят поне почетен гол, който падна чак в 89-та минута. Негов автор беше резервата Патрик Шик. С този успех “орлите” вече са на 4-то място с 31 точки, с 1 по-малко от Милан и Рома, които играят утре на “Олимпико”. Лидер с 36 е Ювентус. Сампдория е на 9-то място с 22. 

Двубоят започна с агресивна игра и на двата отбора, като Луис Муриел опита да шокира гостите още с първото си докосване, но Сенад Лулич успя да се намеси подобаващо и да блокира удара му. На другия край на терена Чиро Иммобиле засече с глава центриране на Фелипе Андерсон, но стражът на домакините Пуджиони успя да отрази. 

Последваха опити на Бруно Фернандеш да вкара зад Федерико Маркети, А Лулич и Пароло имаха своите шансове за “орлите”. Така се стигна до последните минути на първата част, когато гостите нанесоха своя удар. 

В 40-та минута Андерсон центрира от дясното крило, А Сергей Милинкович-Савич успя да се пребори със защитник на домакините и от легнало положения вкара за 1:0. Шокът за домакините бе пълен в 44-та минута, когато Лацио поведе с два чисти гола. Отново “орлите” пробиха по дясното крило, а Марко Пароло дебнеше на задната греда и с глава направи преднината на римляните още по-сериозна.

След почивката опитните играчи на Лацио успяха да удържат солидния си аванс и в крайна сметка стигнаха до заслужената си победа. Въпреки това последните минути бяха драматични, след като резервата Патрик Шик намали преднината на "орлите" до гол, след като реализира за 1:2 в 89-та минута. Шик стреля хубаво от границата на наказателното поле, Стракоша само успя да отклони леко топката, но не и да я извади извън очертанията на вратата. 

Сампдория - Лацио 1:2

0:1 Милинкович-Савич 40’

0:2 Марко Пароло 44'

1:2 Патрик Шик 89'

Сампдория: Пуджони, Перейра, Силвестре, Скриниар, Реджини, Линети (77 - Джуричич), Торейра, Барето (56 - Шик), Фернандеш (46 - Прает), Куалярела, Муриел

Лацио: Маркети (46 - Стракоша), Баста, Де Врай, Уолъс, Раду, Пароло, Билия (65 - Кейта), Милинкович-Савич, Андерсон, Иммобиле, Лулич