Наполи спечели с 3:1 като гост на Киево и излезе поне временно на 2-о място в Серия А до мача на Рома с Торино по-късно днес.

Лоренцо Инсиние, Марек Хамшик и Пьотър Зиелински вкараха головете за неаполитанците.

Удар на Инсине по диагонала, образцово изпълнение до гредата, даде аванс на гостите в 31-ата минута. Само след 8 словашкото острие Марек Хамшик на празна врата удвои, след като бразилецът Алан навърза трима защитници преди това и при меле пред вратата на домакините изпусна топката. удар с рикошат на Зиелински в 58-ата минута ускори пътя към победата.

Резервата Рикардо Меджиорини върна един гол за домакините от Верона със страхотен удар 18 минути преди края, като не остави шанс на вратаря Пепе Рейна.

В петък лидерът Ювентус разгроми Палермо с 4:1 и събра 63 точки от 25 мача, пред Наполи с 54. Рома има една по-малко.

Грегоар Дерфел влезе като смяна за Сасуоло и осигури победата на тима с 2:1 като гост над Удинезе, след като се разписа на два пъти.

Сампдория и Каляри направиха 1:1 в рамките на 22 минути. Маурицио Исла откри в 6-ата минута, а ветеранът Фабио Куалярела изравни в 22-ата.

Но бомбата на деня хвърлиха аутсайдерите от Пескара, които съсипаха Дженоа с 5:0 и записват втора победа от началото на първенството. Това обаче не променя съдбата им и те си остават последни, но вече с 12 точки.

Джанлука Капрари вкара два гола за Пескара при първия мач на новия треньор, чешкият ветеран Зденек Земан. Иронично, първата им и единствена победа до сега беше служебна- присъдена заради нередовен футболист на Сасуоло през август.