Отборът на СПАЛ се завърна в Серия "А". Тимът от Ферара стори това след пауза от 49 години. "Небесносините" отстъпиха с 1:2 в гостуването си на Тернана от 41-ия кръг на Серия "Б", но предвид другите резултати, си гарантираха промоция в италианския елит.

Новакът остана с актив от 75 точки преди последния кръг, но третият Фрозиноне, който отстъпи с 1:2 след гол в 93-ата минута при визитата си на Беневенто, остана със 71 точки. Така бившият тим на Александър Тонев ще се надява да се завърне директно в калчото през последните 90 минути на шампионата.

Звездата на СПАЛ Мирко Антенучи даде аванс на гостите в 13-ата минута, като се възползва от грешка в защитата на бившия му тим. По-добрият тим в този двубой Тернана, който нямаше право на грешка, за да запази шансовете си за оставане в групата, обърна резултата още до почивката с две попадения на Стефано Петинари. Той се разписа в 18-ата и 33-ата минута, като преди това нямаше нито едно попадение в 11 мача през сезона.

До края на срещата нов гол не падна, като всичко се очакваше да се реши в последната среща. Отличната новина за "небесносините" дойде в 93-ата минута, когато бившият голмайстор на Тернана Чераволо повали Фрозиноне и донесе най-щастливата загуба в историята на СПАЛ.

Интересното е, че през лятото СПАЛ се завърна в Серия "Б" за първи път от 1993 година, а още в първия си опит стигна до сензационна, но заслужена промоция в Серия "А", откъдето изпадна за последно през 1968 година.

Миналата седмица играчите на Леонардо Семпличи пропиляха първи мачбол пред своите тифози, които след няколко дни ще напълнят отново трибуните, за да празнуват в срещата с Бари. От Серия "А" вече изпаднаха Пескара и Палермо на Ивайло Чочев.